»Kullanıcı: »Şifre: Beni hatırla?
Beles.Org / Teknoloji / İşletim Sistemleri ve Donanımlar / Realtek Sürücü Sorunu (A8n-SLI)


Realtek Sürücü Sorunu (A8n-SLI):




Yazdı:  02 Jun 2009 15:00   Son düzenlenme: quanchi777
selamlar.ses sorununu halledemedim bi türlü. anakart cdsinden driverı yükledim olmadı. sonra silip (driver cleaner ile) en güncel sürümlerini denedim yine aynı. bi 10 dk sesi iyi geliyor sonra cızırtı ve restart atıyor pc. restarttan sonra ses aygıtını görmüyor. realteklerin tüm xp sürümlerini denedim. setupdan seğil donanım ekleden (realtek/wdm klasörünü gösteriyorum windows klasörüne atıyor..) yükledim yine aynı. önceden de aynı problem olmuştu şansa ilk yüklememde halletmiştim. şimdi 4 gündür deli etti beni. şimdiden saolun

ayrıca dri.magican programının tavsiye ettiği işlemciyide(amdcpusetup dosyası) yüklemedi

manuf: asustek computer
model: a8n-sli
chipset: nvidia nforce4 rev: a3
sistem: windows xp pro sp2

-aynısını ses sorununada yazdım,sorunlar için başlık açın denmiş,tekrar burayada yazdım-
Yazdı:  03 Jun 2009 09:21
Asus A8n-SLI modelleri biraz sorunlu.
Bios güncellemesi yapman lazım.
Yazdı:  03 Jun 2009 13:59   Son düzenlenme: quanchi777
evet bi hata verdimi çok uğraştırıyo gerçekten.bios güncellemesini asusupdate prog.ından yaptım 1014 versiyon oldu şimdi.

sonrasında hengi driveri yükleyeyim çünkü hepsi sorun veriyor.
Yazdı:  04 Jun 2009 21:33
asus sayfasından utilites ve audio bölümlerinde son güncel driverlar var.
Yazdı:  06 Jun 2009 21:33   Son düzenlenme: quanchi777
yükledim, realtekler yine çalışıp sonra bozuyor ve görmüyor. çipsetleride yeniledim.yine olmadı

Ses Bağdaştırıcı realtek ac97 olarak gözüküyo.yıllardır şu ana kadar sorunsuz kullandım ama everest programı sesi "nVIDIA nForce4 SLI (CK8-04) - Audio Codec Interface" olarak gösteriyor.onunda ses driverını yükledim manage ile birlikte.yine bi 5 dk ses geldi sonra cızırtı ve restart.

bios onboarda ac97 görüyor. driver programları ac97 WDM_A406 (10.0.6300 sürüm) versiyona yönlendiriyor. yüklüyorum.son sürüm olmasına rağmen yine aynı. nette aranıyorum bi yolu yok mudur bunun? başka bi versiyonmu kullanmam gerek acaba. hepsinide deniyorum gerçi


sistemide sp3 olarak kurdum.

acil yardım.
Yazdı:  06 Jun 2009 22:00
chipsetin kurulumu için hep otomatik kurulum seçeneği var display,audio,bus ile birlikte yükleniyor(nv_nforce_15.26_xp32).pek bilgi sahibi edğilim bunla ilgli.ve chipset yenilenmemiş görünüyor driver programlarından. değiştirmemişsem ayrıca bi yükleme nasıl yapabilirim chipset için ? bunla ilgili sanki sorun. çünkü hiç bi driver olmuyor
Yazdı:  07 Jun 2009 14:03
Bios versiyonu 1010 yada üstü olan sistemlerde bunu yüklemen gerekiyor.
Ana Sayfa