»Kullanıcı: »Şifre: Beni hatırla?


yardım lütfen! : (:




Yazdı:  04 Oct 2006 03:07
Merhabalar!Benim sorunum bilgisayarımın eski performansında çalışmaması.Bir süre önce virüs bulaştığı için bilgisayara format atmıştım.Fakat bu formattan sonra bazı sorunlar çıkmaya başladı.
1)Bütün herşey çalışmasına rağmen aygıt yöneticisinde ethernet denetleyicisi ve usb denetleyicisi sorunlu gözüküyo.Sürücüleri yüklenmemiş gözüküyo ama çalışıyo.
2)Bilgisayarın sesi cızırtılı çıkıyo.Açılış sesinde bile cızırtı var.
3)Eskisine göre çok yavaş açılıyo,biraz daha yavaş çalışıyo ve oyun oynarken bazen arada 1 saniyelik donmalar oluyo.Özellikle across america oyununda.Bir de msn gelen kutusuna tıkladığımda sayfa çounlukla açılmıyo.
Acaba yüklediğim xpnin sürümünden kaynaklanabilir mi?
Bu arada özelliklerini vereyim:
AMD Athlon 3.2 64 2.00 Ghz işlemci
Asus 512 ddr2 ekran kartı
Creative sound blaster 5.1 ses kartı
Samsung 120 gb harddisk
NOT:Bu kadar mesajın arasında rahatsız ettiğim için özür dilerim.Kendime iyi bir pc yapmak için o kadar para verdim karşılığını tam olarak alamıyorum.Şimdiden teşekkürler!
Yazdı:  04 Oct 2006 15:39
1- Çalışır ama windows standart sürücüleri ile çalışır. Ana kartının kendi sürücü dosyalarını yüklemelisin.

2- Hoperlörlerini test et. Sorun yoksa, ses kartında sorun olabilir.

3- Donma ve kilitlenmeler genel de Ram kaynaklıdır. Harddisk'inde kalıcı bir hasar da oluşmuş olabilir.

Ama bu kadar sorun bi ara da başladıysa Ana Kartında bir sorun oluşmuş olabilir.
Yazdı:  08 Oct 2006 01:15
hoparlörlerimde sorun yok.kulaklıktada ses bozuk çıkıyo.açılış sesi bile cızırtlı çıkıyo.format atmadan önce hiç bir sorun yoktu.bilgisayarıma avast kurdum.avastı çalıştırdığımda işletim sisteminde virüs bulundu diye uyarı çıktı,virüsü sil dedim bilgisayar bidaha açılmamıştı.Sonra format attım işte.Formattan sonra bu dediğim sorunlar oluşmaya başladı.1 gb ram olmasına rağmen eskisine oranla makinada performans düşüklüğü oldu.Acaba yüklemeyi unuttuğum bişeyler mi var?
Ekran kartı ve ses kartı dışında bişey yüklemedim,ana kart sürücüsü falan.Kafam karıştı walla.grin_1
Yazdı:  08 Oct 2006 17:48
Uzaktan bişey söylemek zor olur.
Bu tip sorunlar da problemi bulabilmek için önce güncel yazılımları yükleyip, sonra sorun olduğunu tahmin ettiğiiz parçayı değiştirerek test etmek gerekir. Ben senin hard disk'te bir sorun olduğunu düşünüyorum. Çünki virüsten sonra sisteminin açılışı da yavaşlamış.
Harddisk'e yeniden format at ve sürücüleri baştan yükle.
Yazdı:  13 Oct 2006 11:55
slm
eger ethernet ve usb de sorun çıkmışsa bu buyuk ıhtımal yukledıgın xp den kaynaklanıyodur.ses kartında sorun yasıyosanda buda ya surucuden yada ses kartında sorun var.senın için en ıyısı bastan xp kurmak.tongue
Yazdı:  16 Oct 2006 02:30   Son düzenlenme: osman
Bu arada ses kartının modeli Sound Blaster 5.1 Model No: SB0680
Bu sürücüyü nerden bulabilirim?creative'nin kendi websitesinde bu model için sürücü bulamadım.Bazı yabancı forumlardan indirdiğim sürücüler de çalışmadı.Artık son şansım bu modele uyumlu ses kartı sürücüsünü denemek...
Yazdı:  16 Oct 2006 17:01   Son düzenlenme: osman
www.soundcard-drivers.com/companies/258.htm
Buradan ses kartı sürücülerine bakabilirsin.
Yazdı:  16 Oct 2006 18:44   Son düzenlenme: osman
Sonunda Hallettim çok teşekkürler! grin_1

Bu arada bize bilgisayarın performansını artıracak bir tavsiyeniz var mı? Mesela windows/prefetch klasörünün içindekileri silebilirsiniz demiştiniz. Başka bişey var mı?
Yazdı:  18 Oct 2006 01:21
Sen bilgisayarı fazla kurcalama, çöktü mü uzun süre kendine gelmiyor grin_1
Ana Sayfa